SAINS SPM

 TAJUK TINGKATAN 4

1. LANGKAH KESELAMATAN DI DALAM MAKMAL


2. BANTUAN KECEMASAN


3. TEKNIK MENGUKUR PARAMETER KESIHATAN BADAN


4. TEKNOLOGI HIJAU DALAM MELESTARIKAN ALAM

    4.1 KELESTARIAN ALAM SEKITAR

    4.2 SEKTOR TENAGA

    4.3. SEKTOR PENGURUSAN SISA DAN AIR SISA

    4.4 SEKTOR PERTANIAN DAN PERHUTANAN

    4.5 SEKTOR PENGANGKUTAN    4.6 TEKNOLOGI HIJAU DAN KEHIDUPAN


5. GENETIK

    5.1 PEMBAHAGIAN SEL

    5.2 PEWARISAN

    5.3 MUTASI

    5.4 TEKNOLOGI KEJURUTERAAN GENETIK

    5.5 VARIASI


6. SOKONGAN, PERGERAKAN DAN PERTUMBUHAN

    6.1 SOKONGAN PERGERAKAN DAN PERTUMBUHAN

    6.2. PERGERAKAN DAN PERTUMBUHAN MANUSIA

    6.3. SOKONGAN, PERTUMBUHAN DAN KESTABILAN DALAM TUMBUHAN


7. KOORDINASI BADAN

    7.1 SISTEM ENDOKRIN

    7.2 GANGGUAN KOORDINASI BADAN

    7.3. MINDA YANG SIHAT


8. UNSUR DAN BAHAN

    8.1. ASAS JIRIM

    8.2. JADUAL BERKALA UNSUR MODEN, PART 2

    8.3. ISOTOP


9. KIMIA INDUSTRI

    9.1. ALOI

    9.2. KACA DAN SERAMIK

    9.3. POLIMER


10. KIMIA DALAM PERUBATAN DAN KESIHATAN

    10.1. PERUBATAN TRADISIONAL, PERUBATAN MODEN DAN KOMPLEMENTARI


11. DAYA DAN GERAKAN

    11.1. GERAKAN LINEAR, PART 2, PART 3


12. TENAGA NUKLEAR

    12.1. PENGGUNAAN TENAGA NUKLEAR

    12.2. PENGHASILAN TENAGA NUKLEAR


TAJUK TINGKATAN 5

1. MIKROORGANISMA

    1.1. DUNIA MIKROORGANISMA PART 1, PART 2, PART 3

    1.2. MIKROORGANISMA BERFAEDAH

    1.3 PENCEGAHAN DAN RAWATAN PENYAKIT


2. NUTRISI DAN TEKNOLOGI MAKANAN

    2.1 GIZI SEIMBANG DAN NILAI KALORI PART 1, PART 2

    2.2 KEPERLUAN NUTRIEN OLEH TUMBUHAN

    2.3 KITAR NITROGEN

    2.4. TEKNOLOGI PENGELUARAN MAKANAN

    2.5 TEKNOLOGI PEMPROSESAN MAKANAN

    2.6 MAKANAN KESIHATAN DAN SUPLEMEN KESIHATAN


3. KELESTARIAN ALAM SEKITAR

    3.1. KITARAN HAYAT PRODUK

    3.2 PENCEMARAN ALAM SEKITAR


4. KADAR TINDAK BALAS

    4.1. PENGENALAN KADAR TINDAK BALAS

    4.2. FAKTOR YANG MEMPENGARUHI KADAR TINDAK BALAS

    4.3. APLIKASI KONSEP KADAR TINDAK BALAS


5. SEBATIAN KARBON

    5.1 PENGENALAN SEBATIAN KARBON

    5.2 HIDROKARBON

    5.3 ALKOHOL

    5.4. LEMAK

    5.5. MINYAK SAWIT


6. ELEKTROKIMIA

    6,1 SEL ELEKTROLITIK

7. CAHAYA DAN OPTIK

8. DAYA DAN TEKANAN

9. TEKNOLOGI ANGKASA LEPAS


LATIHAN:

1. TICKET TO VICTORY-TKT 4

2. TICKET TO VICTORY-TKT 5


LATIHAN PENGAYAAN

KERTAS 1 SET 1                        KERTAS 2 SET 1

KERTAS 1 SET 2                        KERTAS 2 SET 2

KERTAS 1 SET 3                        KERTAS 2 SET 3

SKEMA

No comments:

Post a Comment