TAJUK TINGKATAN 4
1. LANGKAH KESELAMATAN DI DALAM MAKMAL
3. TEKNIK MENGUKUR PARAMETER KESIHATAN BADAN
4. TEKNOLOGI HIJAU DALAM MELESTARIKAN ALAM
4.2 SEKTOR TENAGA
4.3. SEKTOR PENGURUSAN SISA DAN AIR SISA
4.4 SEKTOR PERTANIAN DAN PERHUTANAN
4.5 SEKTOR PENGANGKUTAN 4.6 TEKNOLOGI HIJAU DAN KEHIDUPAN
5. GENETIK
5.1 PEMBAHAGIAN SEL
5.2 PEWARISAN
5.3 MUTASI
5.4 TEKNOLOGI KEJURUTERAAN GENETIK
5.5 VARIASI
6. SOKONGAN, PERGERAKAN DAN PERTUMBUHAN
6.1 SOKONGAN PERGERAKAN DAN PERTUMBUHAN
6.2. PERGERAKAN DAN PERTUMBUHAN MANUSIA
6.3. SOKONGAN, PERTUMBUHAN DAN KESTABILAN DALAM TUMBUHAN
7. KOORDINASI BADAN
7.1 SISTEM ENDOKRIN
7.3. MINDA YANG SIHAT
8. UNSUR DAN BAHAN
8.1. ASAS JIRIM
8.2. JADUAL BERKALA UNSUR MODEN, PART 2
8.3. ISOTOP
9. KIMIA INDUSTRI
9.1. ALOI
9.2. KACA DAN SERAMIK
9.3. POLIMER
10. KIMIA DALAM PERUBATAN DAN KESIHATAN
10.1. PERUBATAN TRADISIONAL, PERUBATAN MODEN DAN KOMPLEMENTARI
11. DAYA DAN GERAKAN
11.1. GERAKAN LINEAR, PART 2, PART 3
12. TENAGA NUKLEAR
12.1. PENGGUNAAN TENAGA NUKLEAR
12.2. PENGHASILAN TENAGA NUKLEAR
TAJUK TINGKATAN 5
1. MIKROORGANISMA
1.1. DUNIA MIKROORGANISMA PART 1, PART 2, PART 3
1.3 PENCEGAHAN DAN RAWATAN PENYAKIT
2. NUTRISI DAN TEKNOLOGI MAKANAN
2.1 GIZI SEIMBANG DAN NILAI KALORI PART 1, PART 2
2.2 KEPERLUAN NUTRIEN OLEH TUMBUHAN
2.3 KITAR NITROGEN
2.4. TEKNOLOGI PENGELUARAN MAKANAN
2.5 TEKNOLOGI PEMPROSESAN MAKANAN
2.6 MAKANAN KESIHATAN DAN SUPLEMEN KESIHATAN
3. KELESTARIAN ALAM SEKITAR
3.1. KITARAN HAYAT PRODUK
4. KADAR TINDAK BALAS
4.1. PENGENALAN KADAR TINDAK BALAS
4.2. FAKTOR YANG MEMPENGARUHI KADAR TINDAK BALAS
4.3. APLIKASI KONSEP KADAR TINDAK BALAS
5.1 PENGENALAN SEBATIAN KARBON
5.2 HIDROKARBON
5.3 ALKOHOL
5.4. LEMAK
5.5. MINYAK SAWIT
6. ELEKTROKIMIA
6,1 SEL ELEKTROLITIK
7. CAHAYA DAN OPTIK
8. DAYA DAN TEKANAN
9. TEKNOLOGI ANGKASA LEPAS
LATIHAN:
1. TICKET TO VICTORY-TKT 4
2. TICKET TO VICTORY-TKT 5
LATIHAN PENGAYAAN
No comments:
Post a Comment